Glasvezel in Oosthem

Glasvezel in Oosthem

Het zal je niet ontgaan zijn, de afgelopen maanden is er veel aandacht besteed aan glasvezel. De ‘Fryske Mienskip op Glas’ en ‘Glasvezel Buitenaf’ spannen zich al geruime tijd in om glasvezel ook in Súdwest Fryslân mogelijk te maken. Voorwaarde om glasvezel aan te leggen is dat 35% van een kern (in dit geval Oosthem) zich aanmeldt voor een abonnement van een van de ‘dienstaanbieders’. Bij deze dienstaanbieders kunt u een abonnement afsluiten voor TV, internet en bellen. Voor Oosthem is de grens van de 35% nog niet gehaald. In ons dorp zitten we nu op 27%.

Het bestuur van It Himsterhûs vindt het belangrijk dat de inwoners van Oosthem en Nijesyl goed geïnformeerd zijn over het belang van glasvezel zodat iedereen in de gelegenheid is om een weloverwogen beslissing te nemen. Hierbij is het goed om te melden dat wij het als bestuur ook belangrijk vinden dat glasvezel NIET aan Oosthem voorbij gaat. Vandaar ook dit bericht aan jullie. Op de achterzijde van deze flyer lees je waarom Glasvezel belangrijk kan zijn.

It Himsterhûs nodigt u uit voor een informatiebijeenkomst in It Himsterhûs op woensdag 3 juni, ’s avonds om 20.00 uur. Er zijn deskundigen aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Wij houden ons natuurlijk aan de RIVM richtlijnen. Dus maximaal 30 personen en op minimaal 1,5 mtr afstand. Graag vooraf aanmelden via mail: info@ithimsterhus.nl of telefonisch: 06 53899457

Mocht het nodig zijn dan organiseren we vóór 8 juni nog een extra bijeenkomst.

Wat kost een abonnement via glasvezel?

U heeft een alles in één basis abonnement vanaf ca. € 55,00 per maand. Voor de aanleg van glasvezel betaal je eenmalig €250,00 en je betaalt €10,00 per jaar, waarmee je lid wordt van de coöperatie DFM op Glas UA. De ervaring leert dat je niet duurder uit bent voor een abonnement dan nu. Je hebt vergelijkbare maandlasten, maar wel alle voordelen van glasvezel. Woon je in een huurhuis van een woningcoöperatie dan neemt DFM op Glas de kosten van aanleggen voor zijn rekening en betaalt u alleen de abonnementskosten en het lidmaatschap van de coöperatie.

Tientjes-aktie

Voor iedere aanmelding bij een dienstaanbieder, die via ServicePartner Brouwer Elektro in Blauwhuis wordt gedaan ontvangt It Himsterhûs €10,00. Dus meld u aan voor glasvezel, u steunt hiermee ook uw dorpshuis!

Dienstaanbieders

                  

Er wordt een open glasvezelnetwerk aangelegd. Dat betekent dat verschillende dienstaanbieders hun diensten kunnen aanbieden via het glasvezelnetwerk. Je kunt nu kiezen uit de vijf bovenstaande dienstaanbieders. Zij hebben verschillende pakketten die passen bij iedere situatie. Volop keuze dus en gegarandeerd dat je een pakket vindt dat aansluit op je persoonlijke wensen.

Informatie en afsluiten abonnement

Wil je meer informatie of hulp bij het afsluiten van een abonnement, dan kun je terecht bij ServicePartner Brouwer Elektro in Blauwhuis, zij helpen je graag verder!

Waarom Glasvezel?

Altijd een zeer stabiele glasvezelverbinding

Een glasvezelverbinding loopt altijd direct naar jouw voordeur, zonder onderbrekingen. Met Glasvezel Internet is jouw internetverbinding altijd stabiel en snel, ook al is je hele gezin online. De glasvezelverbinding in huis wordt niet verstoord door externe factoren, zoals de afstand tot de wijkcentrale of het internetgedrag van je buren. Het grote voordeel hiervan is dat je een uiterst betrouwbare verbinding hebt.

Extreem hoge glasvezelsnelheid mogelijk

Met glasvezel haal je de hoogst mogelijke internetsnelheid. Zo download je probleemloos een film op het moment dat je een Netflix-serie in topkwaliteit op je televisie kijkt. En dat terwijl iemand anders in huis muziek streamt tijdens het online gamen. In de tussentijd is je laptop bezig met het versturen van vakantiefoto’s naar vrienden en familie. Met zo’n hoge glasvezelsnelheid weet je zeker dat snelheid nooit meer een probleem is!

Glasvezel uploadsnelheid en downloadsnelheid

Een ander groot voordeel van glasvezel is dat je download- en uploadsnelheid even hoog zijn. Een hoge glasvezel downloadsnelheid heb je nodig om in een oogwenk films en bestanden op je computer te zetten. En dankzij de hoge glasvezel uploadsnelheid plaats je ook razendsnel bestanden online, zoals het uploaden van een foto op Facebook en het plaatsen van bestanden op Dropbox.

Constante hoge kwaliteit met glasvezel

Dankzij de kwaliteit van glasvezel kijk je tv in de beste kwaliteit. Het beeld is scherper, heeft een hogere helderheid én loopt soepeler. Altijd. Je mist geen enkel detail meer tijdens het kijken naar je favoriete sport, film of serie. Dankzij deze hoge kwaliteit van glasvezel tv geniet je eindeloos van tv kijken. Op meerdere apparaten tegelijk!

Klaar voor de toekomst

Het datagebruik in Nederland neemt jaarlijks met 40% toe. Hoe meer MB’s per seconde, hoe groter de mogelijkheden. Daarnaast hebben streamingdiensten zoals Netflix en Videoland het TV landschap drastisch veranderd. Je kijkt wat je wilt, wanneer je wilt, in steeds hogere kwaliteit. Maar ook ander toepassingen worden mogelijk en belangrijker, denk bijvoorbeeld aan beeldbellen met een medische zorgverlener. Of thuiswerken en vergaderen op afstand, schoolgaande kinderen die steeds vaker en meer digitale opdrachten te verwerken krijgen.

Met supersnel, betrouwbaar internet via glasvezel kunt u 50x zo snel downloaden en uploaden. Zonder haperingen of storingen. Hoeveel huisgenoten er ook online zijn.  Nooit meer gedoe met haperende beelden tijdens een videogesprek, nooit meer bufferende Youtube-filmpjes of eindeloos wachten tot die ene vakantiefoto gedownload is. Versturen én binnenhalen via glasvezel is gemiddeld 50x sneller dan je gewend bent. Je deelt de kabel alleen met je huisgenoten en niet met de rest van de buurt.

 

0

Voeg een Commentaar


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.