ORANJEVERENIGING OOSTHEM

De Oranjevereniging in Oosthem: door Oosthemmers, voor Oosthemmers! De vereniging is organisator van diverse evenementen voor alle aangesloten leden en eenieder die Oosthem een warm hart toe draagt: 

 

  • Jaarlijks wordt er rondom dorpshuis ’t Himsterhus een gezellig samenzijn georganiseerd op Koningsnacht- en dag. Live muziek, ‘ferdivedaasje’ voor de kinderen, oranjekoek en het (gelegenheids)korps wat een stukje komt spelen.  
  • Tweejaarlijks vindt de boottocht plaats: een geheel verzorgde dag op het Friese water, met een pitstop in één van de dorpen rondom, om even de benen te strekken. Speciaal voor onze 50+ leden! 
  • In de oneven jaren vieren we Kleintje Oosthem, als voorproefje op dé dorpsfeesten voor het jaar erop. Kleintje Oosthem staat voor live muziek, een gratis barbecue voor de leden en een hoop gezeligheid.  
  • In de even jaren gaan we los! Het dorpsfeest van Oosthem vindt dan plaats. In totaal 4 dagen feest! De leden ‘strijden’ met hun buurt tegen elkaar door diverse spellen te spelen en door hun creativiteit ten tonele te brengen. Voor de schoolkinderen is er een spelmiddag en er wordt een klaverjastoernooi georganiseerd. Elke avond is er live muziek, waar niet alleen de Oosthemmers, maar ook feestgangers uit wijde omgeving op af komen. Traditioneel worden de feesten op zondag afgesloten met een kerkdienst in de tent én is er ’s middags nog een heerlijke barbecue voor de leden.